Hidden Disabilities

Wat is de Hidden Disabilities Sunflower?

The Hidden Disabilities Sunflower is een eenvoudig hulpmiddel waarmee u vrijwillig kunt delen dat u een handicap of aandoening heeft die misschien niet meteen duidelijk is – en dat u misschien een helpende hand, begrip, of meer tijd in winkels, op het werk, in het vervoer of in openbare ruimtes.

Dat jij het niet kunt zien, wil niet zeggen dat het er niet is

Wereldwijd leeft 1 op de 6 van ons met een handicap. Dat zijn ongeveer 1,3 miljard mensen. Maar terwijl sommigen van ons een handicap ervaren die zichtbaar is, hebben velen een niet-zichtbare aandoening of ervaren een combinatie van zowel zichtbare als niet-zichtbare aandoeningen. Deze handicaps kunnen tijdelijk, situationeel of permanent zijn. Ze kunnen neurologisch, cognitief en neurologisch zijn, maar ook fysiek, visueel, auditief en omvatten sensorische en verwerkingsproblemen. Het kunnen ook aandoeningen van de luchtwegen zijn, maar ook chronische gezondheidsproblemen zoals artritis en diabetes, chronische pijn en slaapstoornissen.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Hoe divers deze voorwaarden ook zijn, zo divers zijn ook uw individuele toegangs-behoeften en de belemmeringen waarmee u in uw dagelijks leven wordt geconfronteerd. Je kunt er dus voor kiezen om de Sunflower te dragen om discreet gezien te worden in winkels, op het werk, in het vervoer of in openbare ruimtes.

De Hidden Disabilities Sunflower voor mensen met een (verborgen) beperking

Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower wijst mensen in de omgeving van de drager (waaronder personeel, collega’s en zorgverleners) er discreet op dat zij extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebben. Sinds de lancering in 2016 is het nu in wereldwijd gebruik genomen door grote luchthavens en ontmoetingsplaatsen. In het VK hebben veel supermarkten, trein- en busstations, vrijetijdsvoorzieningen, de NHS, een aantal brandweer- en ambulancediensten en een groeiend aantal grote en kleine bedrijven en organisaties zich aangesloten.