HURTIGRUTEN

Vaar mee met de Hurtigruten Kustexpress postboot die sinds 1893 langs de schilderachtige Noorse kust vaart. De kustexpress biedt jou de gelegenheid om de adembenemende fjorden van Noorwegen, charmante vissersdorpjes en levendige kustgemeenschappen te verkennen op een unieke manier. Doordat Hürtigrutten nog steeds de post vervoert, kom je op idilysche plekken waar je met andere cruises niet komt.

Ga aan boord voor een 12-daagse kenmerkende reis van de historische stad Bergen, over de poolcirkel, helemaal naar Kirkenes en terug, waarbij je 2.500 zeemijlen aflegt langs een van de meest indrukwekkende landschappen op aarde. Onderweg stopt de reis in 34 kustgemeenschappen, waardoor passagiers zich kunnen onderdompelen in het authentieke, dagelijkse leven van de Noorse kust. 

De Reis

De Hurtigruten Kustexpress biedt een onvergetelijke reis langs de Noorse kust, die bekend staat om zijn adembenemende fjorden en pittoreske vissersdorpen. De kenmerkende 12-daagse reis gaat van Bergen naar Kirkenes en terug, waarbij je de kans krijgt om 34 kustgemeenschappen te bezoeken. Tijdens de reis kun je genieten van de prachtige landschappen, en de authentieke Noorse cultuur ervaren door interactie met de lokale bevolking.

De 12-daagse Rondreis:

 • Deze reis brengt je van Bergen naar Kirkenes en terug, en geeft je de kans om in beide richtingen verschillende havens en gemeenschappen te bezoeken.
 • Je krijgt de kans om de veranderende landschappen en seizoensgebonden natuurverschijnselen zoals het Noorderlicht of de Middernachtzon te ervaren.

 

Gesplitste Reizen:

 • Je kunt ervoor kiezen om de reis te splitsen in een noordwaartse reis van Bergen naar Kirkenes over zeven dagen, en later een zuidwaartse reis van Kirkenes naar Bergen over zes dagen te maken.
 • Dit biedt een flexibelere ervaring voor degenen die misschien niet de volledige 12 dagen kunnen reizen in één keer.

 

Korte Cruises:

 • Hurtigruten biedt ook kortere cruises aan van twee tot vijf dagen voor degenen die een korter verblijf prefereren.
 • Specifieke haven-tot-haven boekingen zijn ook mogelijk, waardoor je een aangepaste reiservaring kunt creëren.

 

Seizoensgebonden Reizen:

 • De reizen variëren ook per seizoen, met speciale omwegen zoals naar de Hjørundfjord en de Geirangerfjord tijdens bepaalde seizoenen.
 • De lente en de zomer bieden de pracht van de Middernachtzon, terwijl de winter het magische schouwspel van het Noorderlicht biedt.
 •  
 1.  

Elke reisoptie biedt een unieke ervaring, waardoor je de schoonheid en cultuur van de Noorse kust op verschillende manieren kunt ervaren.

Excursies

“Bij Walts Travel begrijpen we dat een cruise veel meer is dan een simpele reis; het is een opening naar ongekende werelden en ervaringen. In In samenwerking met Hurtigruten, bieden wij uitzonderlijke postboot cruises aan die u de kans geven om de ongerepte schoonheid van Noorwegen te ontdekken. De excursies zijn zorgvuldig ontworpen om u in contact te brengen met de natuur, cultuur en historie van elke bestemming.

 1. Natuurlijke Pracht:
  Wij brengen u dichter bij de wonderen van de natuur. U krijgt de kans om het Noorderlicht te bewonderen en fjorden te verkennen die diep in het landschap snijden, waardoor elke excursie een moment van eenheid met de natuur wordt.

 2. Culturele Verrijking:
  Naast natuurschoon dompelen de cruises u onder in rijke culturele tradities. Bezoek afgelegen vissersdorpen, ontdek de cultuur, en proef lokale delicatessen die elk hun unieke verhaal hebben.

 3. Actieve Avonturen:
  Voor de avontuurlijke reiziger bieden wij een scala aan activiteiten. Van kajakken tussen ijsschotsen tot wandelen op ruige paden of vissen in heldere wateren, er is altijd een opwindende activiteit te vinden.

 4. Educatieve Verrijking:
  De excursies worden begeleid door deskundige gidsen die hun kennis over de lokale flora, fauna en geschiedenis met u delen. Deze educatieve ervaringen verrijken uw reis en verdiepen uw inzicht in elke locatie.

 5. Duurzaam en Respectvol:
  Wij zijn toegewijd aan duurzaam toerisme. Onze excursies respecteren en beschermen de natuurlijke omgeving, zodat toekomstige generaties ook van deze wonderen kunnen genieten.

Bij Walts Travel, in samenwerking met Hurtigruten, zijn excursies niet zomaar uitstapjes; ze zijn onvergetelijke herinneringen. Stap aan boord en laat ons u meenemen op een reis die zowel uw lichaam als ziel zal verrijken. Boek nu uw cruise en ontdek de wereld op een manier die u nog nooit heeft ervaren!”